Fjellborg

Februar med skumle dager og spennende planer

Februar. Tenke seg til! Den O Så Store Skumle. Det er 27 dager igjen til jeg har bursdag, og de bør gå sakte. Men, la oss snakke om noe hyggeligere enn runde tall, hva? Selv om kake er godt. Men, februar har jo langt mer å by på enn dét!

Oreokake browniesbunn

Bak oss har vi nå lagt en ganske rolig måned her på Fjellborg. Det har også bloggen båret preg av, men nå skjer det saker og ting! Som jeg allerede har fortalt, er vi jo i gang med å samle rugeegg. Allerede ligger det 23 egg i maskinen. De vendes flere ganger om dagen, og nå teller vi bare dager frem til lørdag. Da skjer det! Da setter vi i gang rugemaskinen, og så er det bare å vente på de små vaktelkyllingene. Jevnlige oppdateringer fra rugemaskinen loves!

Vi skal heller ikke helt slippe #reddhøna. Den lille alvorspraten vi tok forrige uke, har gitt gode tilbakemeldinger, og det er flott! Kaste mat sånn? Nei, nei. Senest i går fikk dere jo oppskrift på hønsefrikassé, og det er nok ikke umulig at det blir ei høne til her i løpet av februar. Det er undervurderte damer det der, altså!

Høner lohman

I midten av måneden har jeg dessuten planlagt en ny fokusuke. Matsvinn er i søkelyset om dagen, og det er jammen mye økonomi i det å spise opp maten sin, men også å ta vare på det man har. Vi berører jo stadig temaet her på Hverdagen på Fjellborg, men nå har jeg tenkt til at vi skal gå litt nærmere inn på dette med sjølberging og økonomi. Er det noe å spare? Enten du kjøper grønnsakene dine i butikken, eller henter dem i grønnsakshagen, så håper jeg du finner noe nyttig her på Hverdagen på Fjellborg i løpet av den uken. Sitter du med spørsmål som du tenker at er relevante for temaet, så må du endelig stille dem, og så skal jeg få dem med når vi kommer så langt.

Flere av dere har jo også allerede meldt dere på e-postlistene som i løpet av februar forhåpentligvis kommer seg skikkelig opp på bena. Det tar litt tid å få alt det tekniske på plass for en enkel husmor, men jeg håper og tror at det blir mye spennende å få i innboksen etter hvert. Gårsdagens oppskrift, ikke minst, bare jeg får gjort den klar til utskriftsformat. Dere får ha litt tålmodighet med meg, men vil du være sikker på ikke å gå glipp av noe, kan du melde deg på HER (husk bare å bekrefte påmeldingen via linken du får tilsendt etter påmelding).

Høres det spennende ut? Jeg håper dere har lyst til å følge med oss her i Hverdagen på Fjellborg videre inn i februar også. Den siste vintermåneden! Vips så er den ferdig, og da er det vår sånn på ordentlig. Skjønt, vi skal egentlig ikke klage så altfor mye her på Østlandet. Vi får små drypp av vår innimellom, og jeg skal innrømme at jeg noen dager har jukset litt, og tatt på både strikkagenser og lette sko allerede. Jeg titter daglig etter snøklokkene nede i hagen, og forhåpentligvis vil jeg finne de første allerede i løpet av denne måneden. Jeg håper!

Snøklokker

Jeg håper også at du titter innom i morgen?

Vi blogges!

Pst! Hva skal din februar fylles med?

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics