Uka i bilder

Tid for søtt, sunt og skjær i sjøen

Det er en tid for alt, sies det. Det har det vært denne uka også, ser jeg, når jeg har bladd gjennom fotoalbumet. Hva har vi gjort denne uka, tror du?

Tid for honning

Vi har jobba! Det har vært en god del arbeid å gjøre på Fjellborg denne uka. Først og fremst i bigården.

Honningen er høstet og klar til slynging

Skattekassene hos biene var fulle av honning, og det var nå tid for å høste den. Det er noe som gjøres i flere prosesser, i alle fall i den størrelsesordenen jeg driver birøkt. Det har derfor blitt noen turer i bigården denne uka.

Når honningen er høstet, må den også slynges. Derfor ble kjøkkenet omgjort til slyngerom før helga. Å slynge honning er en spennende prosess som jeg skal vise dere nærmere ved en senere anledning, men jeg kan røpe at det er en seig affære.

Det er tid for synging av honning

… og bringebær

Det var også endelig tid for å begynne å høste bringebær denne uka. Det er den hyggeligste sommerjobben som finnes her på Fjellborg, og jeg koser meg når jeg rusler langs radene av bærbusker og plukker bringebær. Hønene holder meg med trivelig selskap, der de håpefullt tripper rundt og venter på nedfall.

Frittgående høner

Det har også blitt kokt syltetøy denne uka. Og! Jeg har kjørt sylteskole her på bloggen. Gjennom fire innlegg har jeg vist det du trenger å kunne for å lage ditt eget syltetøy. Enda gjenstår én leksjon. Den skulle vært på plass i går, men i morgen skjer det.

Syltetøy du kan lage selv. Her av nektariner.

Har du gått glipp av den lille sylteskolen?

Sjekk ut HER.

Murphys lov på ny test

Ja, for gårsdagen ble ikke helt som planlagt. Jeg skulle bare luke ferdig siste halvpart på potetjordet før jeg skulle poste marmeladeleksjonen i den lille sylteskolen da telefonen ringte. Det gjør den jo alltid når man har barn på overnattingsbesøk og har planlagt å gå på kino og spise middag på restaurant. Murphys lov testes igjen!

Legevakta

Rusk i tarmsystemet og dehydrering var utfordringen, og etter å ha tilbragt fire timer på legevakta var det én eneste liten dråpe, bokstavelig talt, som reddet veslebror fra nok en innleggelse på sykehus. Formen forøvrig er heldigvis bra, da, men det er ikke alltid bare, bare når man har litt lett for det.

Tid for sunt – og usunt

Veslebonden på sin side har tatt ansvar for kveldskosen denne uka, og har sørget for deilig grønnsaksdip. Det er jo så godt med skårne grønnsaker og dip, og det er bare synd og skam at vi ikke har det oftere! Skjerpings utover høsten der.

Tid for Grønnsaker og dip

Vi har forresten ikke bare spist sunt denne uka heller. Vi har nemlig vært i utlandet også. På onsdag var det meldt litt kjedelig vær, så ungene og jeg tenkte det var tid for å dra til Sverige. Utover formiddagen angret vi alle fire, for mor hadde jo helt glemt at grenseområdet egentlig er en turistattraksjon. Ikke minst en regnfull onsdag i fellesferien!

Men, vi fikk erstattet noen shortser som veslekæll hadde vokst fra og fylt hver vår godtepose og da var vi i grunnen fornøyde likevel.

Det er tid for å spise litt snop når det er ferie

Tid for å lade

I dag har hviledagen på alle måter vært holdt hellig. Potetjordet som skulle vært ferdigluket får stå til uka. Klesvask får vente til i morgen. Innimellom trengs dager av ingenting. Vi må finne tid for hvile også.

Hva neste uke bringer vites ennå ikke, men det blir nok noe spennende. Det blir det alltid. Og, jeg syns det er hyggelig at akkurat du titter innom for et tilbakeblikk på uka vår. Du titter kanskje innom til uka også?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics