Fra bursdag til operasjon
Noen uker favner alt. Dette har vært en sånn, med alt fra bursdag til operasjon. Midt i mellom der har det vært både boller og en begravelse også.
Vidt spekter
Noen uker er liksom litt mer enn andre, men det var langt fra planen da mandagen møtte oss. Skjønt, hva man planlegger og hva man ønsker er to forskjellige ting. Men, la oss ta det fra begynnelsen, denne uka som har rommet alt fra bursdag til operasjon, hva? Ja, for søndag betyr jo at det er tid for en ukesoppdatering i bilder her på Hverdagen på Fjellborg.
Mandagen var i alle deler en rolig dag. Etter to bursdagsfester på rappen sist helg var det godt å hvile litt. Kaffekoppene gikk ned på høykant.
Og hønene koste seg ute i sola. De nyter utvilsomt av lenger dager med mer dagslys, selv om temperaturene har sunket ned mot tosifret igjen.
Veslebrors bursdag
Tirsdag var ukas store dag. Lite visste vi da at det skulle gå fra bursdag til operasjon denne uka, men tirsdag var i alle falls veslebrors store dag!
Fem år og hele handa stor. Bordet var dekket for pizzamiddag da han kom hjem fra barnehagen.
Og til og med jeg spiste pizza, om enn ikke sånn i brun eske som veslebror ønsket seg.
Endelig fikk han gavene han var så spent på, og ny sovepose, oppblåsbar hodepute og to nye lekebiler vakte stor begeistring.
Etter gavene kastet vi oss over kakerester fra helga før det bar på speideren for bursdagsgutten og resten av flokken.
Vil du lese mer om veslebrors bursdag?
Det kan du gjøre HER
Fra bursdag til operasjon
Onsdag var ikke fullt så preget av fest selv om en begravelse på sitt vis også er en fest. En fest for gjøre ære på en avholdt person som har satt spor. I alle fall liker jeg å se på det sånn, og vi hadde et fint farvel med et familiemedlem.
Og fra bursdag, via en begravelse og til operasjon gikk det denne onsdagen, for mens vi var i minnesamværet kom den etterlengtede telefonen fra sykehuset: Kan du møte til operasjon allerede fredag formiddag? Om jeg kunne!
Og med en litt sånn brått på-operasjon fredag, gikk torsdagen med til forberedelser. Mest for dagene etter operasjonen.
Jeg fikk så nær som tømt skittentøysdunken. Jeg bakte brød så det rekker til jeg er i bedre form, og en porsjon fastelavnsboller ble bakt, smakt og siden lagt i fryseren i påvente av i dag.
Fastelavnsbollene var et resultat av Prosjekt Henriette.
Få spennende fastelavnsoppskrifter HER
Så var det bare å gå til sengs, for siste gang med galleblære:
Operasjonsdagen
Ja, da uka begynte visste vi lite om at det skulle gå fra bursdag til operasjon på bare noen dager. Gallestensoperasjonen min var nemlig opprinnelig satt til 29. februar, men så gikk det altså ikke mer enn en snau uke fra jeg først fikk datoen og til de fant en ledig luke tidligere.
Nerver er det klart man har når man skal gjennom et inngrep sånn. Likevel følte jeg meg nokså rolig da fredagen og operasjonsdagen kom. Aller mest har jeg bare gledet meg til å fortsette livet. Og det begynte med lekre klær …
… og merkelapp på brillene. Jeg er praktisk talt blind uten, så de fikk jeg med meg lengst mulig og da måtte de merkes.
På postoperativ fikk jeg godt stell og mat attpåtil. Et helt rundstykke med smør og to skiver kokt skinke uten å få smerteanfall; lykken kan knapt beskrives!
Fordi jeg var litt tommelomsk fikk jeg et par ekstra timer på postoperativ, men så fikk jeg komme hjem.
Fra bursdag til operasjon
Resten av helga og uka har jeg tilbragt på sofaen. Smertene etter operasjonen er på et akseptabelt nivå, men jeg er veldig sliten. Noe annet er vel heller ikke å vente; jeg har tross alt fått fjernet et organ!
Men, de ulykksalige gallestenene har jeg fått beholde – i et lite glass. De likner mest på sånn grus man strør gårdstunet med.
Litt laber form til tross har helgen likevel vært fin, da. I dag kom ungene hjem etter en helg hos besteforeldre, og de hadde med seg både fine tulipaner og morsdagsgave. Husbonden hadde visst vært ute på oppdrag mens jeg lå på operasjonsbordet: En Mummiskål og -brett.
Fra bursdag til operasjon. Nå har vi en flott femåring i hus og jeg har endelig fått fjernet galleblæra. Vi har ramlet innom mange av livets aspekter denne uka, men alt i alt syns jeg det har vært en alle tiders uke. Det er jo dette som er livet, liksom; å få kjenne på det.
Ikke minst har vi fått bryne oss litt på spennende krisemat.
Du finner det HER og HER
For egen del kan jo formen nå gå bare én vei, og jeg er forhåpentligvis noenlunde på bena igjen til vinterferien starter neste helg. Ja, for ikke å snakke om vårsesongen som jeg gleder meg så veldig til. I mellomtiden skal jeg glede meg over at jeg kan spise lørdagsgodterier igjen.
Og alt det fine neste uke skal bringe med seg. Også her på Hverdagen på Fjellborg. Husk at du finner oss også på Instagram og Facebook, og at du kan abonnere på innleggene her via e-post eller også direkte ved å godta varsler fra siden her.
Vi hørs plutselig – hei så lenge!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg
3 Comments
Annika
Vilken vecka!
Vad skönt att din operation gick bra och hoppas du kryar på dig ordentligt nu :)!
Kram, Annika
Camilla Skår
Tusen takk, Annika 🙂
Pingback: