Desember, gode venner og deig på deig

Så var det vinter. Og desember. Og lørdag! Det betyr endelig lørdagsgodt, men også et tilbakeblikk på uka som har gått. Vil du se?

Ny Oslo-tur

Uka begynte med november, og de siste novemberdagene ble tilbragt i Oslo. Jeg har jo deltatt på kurs i høst, for å lære mer om Ménière. Det er en sykdom som sitter i mellomøret og som gir kraftige svimmelhetsanfall og nedsatt hørsel.

Ménière-kurs på HLF Briskeby

Vil du lære mer om Ménière?

Se HER

Sykdommen er «noe veldig lite som kan gi store konsekvenser», som en av kursdeltakerne så greit oppsummerte det. Heldigvis så gir kunnskap trygghet, og det har jeg opplevd å få gjennom å delta på kurset på HLF Briskeby.

Kaffe og sjokolade på besøk hos gode venner

Å tilbringe de første dagene i advent langt hjemmefra var litt rart. Heldigvis har vi i løpet av høsten opplevd å få gode venner som bor i Oslo. Det betød at jeg hadde noen å tilbringe de mørke byettermiddagene sammen med. Det ble både kafébesøk og et lite middagsselskap, og det satte jeg stor pris på.

Driving home for Christmas

Desember på Oslo S

Onsdag gikk endelig toget hjem. Hjem til Fjellborg og juleforberedelser. Da gjorde jeg virkelig alvor av planene jeg har lagt om å ha julestemning i år. Med julekanalaen på ørene, kaffe i termokoppen og en bolle i handa.

Desember og Fjellborg venter.

Vel hjemme var det godt å se igjen både husbonden og ungene. Og det var nok å ta tak i, for dagen etter var det jo første desember. Før en slik viktig dag er det jo ett og annet som må forberedes …

Endelig desember

Og så ble det endelig desember, da. Med sjokoladekalender, Snøfall og vinter, ikke minst! I alle fall på kalenderen.

Perfekt lunsj første desember er nissegrøt

Med desember på kalenderbladet lar heller ikke gjøremålene vente på seg. Mye av desembers første dag gikk med til å forberede for julebakst. Ja, eller i alle fall begynnelsen på den. En kan jo ikke rekke alt på én dag, men nå er vi i gang!

Desember: Julebakst

Og julebaksten begynte med en fest! I alle fall føltes det sånn, for kjøkkenet her var fullt av fine folk. I går var det bakedag på Fjellborg. Om den skal jeg fortelle mer siden, men det var på alle måter en vellykket dag.
Også så mette vi ble etter kveldsmat!

Desember: Kveldsmat med fine folk

Første lørdag i desember

Og da var vi kommet til lørdagen igjen. Den første i desember. I dag var det veslebonden og veslekæll sin tur til å besøke hovedstaden. De tok toget innover i formiddag for å besøke tante. Veslebror ble igjen her hjemme, og han ville gjerne bake så dermed har han og jeg tilbragt litt tid på kjøkkenet i dag.

Veslebror

Ikke minst har jeg omsider fått satt de siste kakedeigene som skal til for å komme i mål med julebaksten i år. Det gledes!

Desember og tid for pepperkakedeig

I morgen skal vi tenne det andre lyset i adventsstaken vår. At det er andre søndag i advent allerede gir meg følelsen av å ligge voldsomt på etterskudd, men så minner jeg meg selv på at det ennå bare er tredje desember og at det er nesten ei hel uke mellom fjerde søndag i advent og selveste julaften. Vi har god tid!

Første desember

Og med det så var nok ei uke oppsummert i bilder. Så får vi se hva den neste bringer.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: