Teodor

Si hei til Teodor

«Teodor? Teodooor?»
Jeg lovte dere jo at dere skulle få hilse på nykomlingen vår i dag. Her er han! Møt Teodor:

Dvergvedder Teodor

Husmoras nye partner in crime. Dere har hørt om «crazy cat lady»? Vel, møt «crazy bunny lady» på Hverdagen på Fjellborg! Altså, det holder med én da. Men er han ikke fin?

Dvergvedder Teodor

Etter at Nusse døde nyttårsaften, syns husbonden det kanskje var noe å tenke på at det fantes flere kaniner her i verden også. Jeg passet på å ta ham på ordet før han kom på verre tanker, og satte noen dager inn i det nye året i gang en liten intensivleting etter en ny liten venn. Forrige mandag fant jeg ham, Teodor’n vår. Veslekæll og jeg var avgårde på den andre siden av alle skauene for å hente ham, og jeg tror vi syntes at det var like spennende, begge to.

Teodor er en liten ramp fra i høst, med ett blått og ett brunt øye. Av rase er han dvergvedder, og det er en flott kar vi har fått i hus. Han har funnet seg raskt til rette, og er trygg og rolig. Han er mer enn villig til å få litt kos, og blir helt salig når jeg klør ham bak øret. Kruspersille og gulrøtter forsvinner før det når skåla i buret, og dessuten tror vi at han har verdens lengste tunge. Der Nusse var nysgjerrig og utålmodig, er han roligheten selv, og han kan sitte i evigheter på fanget, så lenge han blir klødd der bak øret.

Dvergvedder Teodor

Verden utenfor buret er han foreløpig ikke så interessert av. Når vi setter han ned på golvet etter en kosestund, titter han bare kjapt til høyre og venstre, før han rolig humper bort til buret og smetter inn den åpne døra. Han får styre seg selv, og utforske resten når han er klar. Uansett har vi nok fått oss en fin kompis i Teodor, og det er hyggelig med selskap igjen. Husbonden mener nok fortsatt at kaniner er mat, og at dyr er noe man har for nyttens del, men så er det jo mange måter å være nyttig på også. Å være til selskap og kos er jo også nyttig?

Ja, så det er altså Teodor. Husmorassistenten. Vi ønsker ham hjertelig velkommen til Fjellborg, og håper at han vil trives riktig så godt her! I morgen er jeg tilbake; titter du innom får du se hva vi driver med da. En fin kveld til deg!

Vi blogges!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics