Hverdagsbetraktninger

Musa mi er tørr…

… og det var mer enn jeg turte håpe på, da jeg gikk til sengs i går kveld. Men, det ordner seg for snille piker! Med unntak av et par taster som sitter klistret fast i granskuddsirup, så later datamaskinen min til å være god som ny (eller, i hvertfall så god som en 2012-maskin med middels dårlig stell kan bli), etter gårsdagens heller unødvendige kaffeakrobatiske øvelse.

For, hva skal det nå være godt for, å miste en full kopp med kaffe latte med granskuddsirup i, over den bærbare maskinen? Jeg klarer ikke engang å gjøre rede for hvordan det skjedde; koppen liksom bare hoppet ut av hendene mine, og splæsj! Ned i tastaturet og musa, og den stakkars, gamle datamaskinen min (som ikke hadde fått backup de siste fire månedene). Og det kan jeg fortelle dere, at kaffe i musa? Uh-um. Nei. Dårlig idé. Funker dårlig. Det gikk fire minutter, og så gikk hele maskinen i svart!

Kaffe i musa

Da var også panikken et faktum. Én ting var alt av bilder; de viktigste av dem, ligger godt forvart på en ekstern harddisk. Men, Excel-arket mitt, det dyrebare Excel-arket mitt! Det er nesten verdt et innlegg i seg selv, det Excel-arket, men de som kjenner meg, vet at i det ligger grunnlaget for alt liv på Fjellborg, og budsjettene i det arket, er så detaljerte at jeg kan fortelle deg hva Huseiernes Landsforbund koster oss per sekund, om du spør meg om det! Bare tanken på at dette skulle ha druknet i en dam av kaffe… Da skal jeg si du får føle frykten på kroppen, når du organiserer livet ditt i et Excel-dokument og ikke har husket backup!

Men, i dag er det fest. Visa-kortet mitt og jeg jubler! Musa er tørr, og vi feirer med en kaffe. Jeg hadde egentlig tenkt til å slutte med kaffe, men etter å ha undersøkt litt, fant jeg ut at det er seksten ukers ventetid på avrusningsklinikken, og da er vi midt i høstferien, og… Ja. Det blir så mye styr. Det ble ikke noe fremrykk i køen av at jeg hadde plasterlapp på håndleddet heller (se på fine Lille Skutt). Barberhøvelen liksom bare fløy gjennom lufta da jeg stod i dusjen i morges. Blod og gørr og er det mulig?

Lille Skutt

Jeg tror det er helt greit at det snart er noen dager med ferie. Noe sier meg at jeg kan trenge det. Hva blir det neste? Jeg er jo troende til å snuble vel sittende i en stol! Her om dagen så trodde jeg forresten at jeg så en elg nede ved elva også, men det viste seg å være to asylsøkere med fiskestang! Ja, ja. Musa er i det minste tørr, og da får’n bare være glad til. Stort mer tror jeg ikke at jeg skal forlange av tilværelsen akkurat nå. Det er jo litt fristende å avslutte med et sånt typisk blogger-spørsmål av typen «hva er det verste du har fått i musa før?», men jeg er redd at enkelte av dere vil misforstå, og det kan vi jo ikke ha noe av på slik en seriøs husmorblogg. Det sku’ tatt seg ut! Peace out og fin tirsdag til deg! Vi blogges i morra.

De beste hilsener, Klossmajoren

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

6 Comments

 • Carina

  Godt musa ble tørr til slutt da 😉
  Men må svare på spørsmålet som ikke ble noe spørsmål; det verste jeg har fått i musa er melk. Mye melk :-/ Det var den beste pc’n jeg hadde hatt, men tilslutt stod den ikke til å redde 🙁 Men lever lykkelig med en ny mus nå 😉
  Ha en strålende kveld 🙂

  • Husmora

   Haha, lykken er en ny mus 😉 Melk burde jo absoulutt ikke være i PC’n, nei, men det er fort gjort.

 • Anne sofie

  Fornøyelig lesing og for å svare på spørsmålet som ikke ble stillt, SPY guttungen spydde på musa mi, tastaturet på pc’n kunne ikke reddes, men det var den gang vi satt stasjonært så trengte ikke bytte ut alt, men musa drukna i spy og tastene ble aldri trykket på igjen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics