Saftig rabarbrakake
Jeg har alltid hørt at rabarbraen skal høstes innen St.Hans, men i år var det på hengende håret. Ja, faktisk ble det et par dager over også, men den har jo nesten ikke grodd i år! Nå så jeg meg likevel nødt til å ta den, og i formiddag snek jeg meg ut i hagen en liten snartur, og håpet på at tunefluene ikke ville se meg. Akkurat dét lot til å gå etter planen også, så rabarbraen ble høstet, og jeg kom inn like hel.
Vel inne på kjøkkenet, fant jeg frem kokeboka mi, og de ingrediensene jeg trengte for å lage en deilig rabarbrakake; en av mine favorittkaker nå på sommeren. Frisk og god og saftig, og helt nydelig med en klump vaniljeis ved siden av. Enkel å lage er den også, og den er utsøkt til kaffekosen i sommersola. Har du lyst til å smake? Her får du oppskriften:
Rabarbrakake
200 gram smør
200 gram sukker
3 egg
150 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
300 gram rabarbra
3 ss sukker
1,5 ss potetmel
Rør smør og sukker hvitt, og tilsett ett og ett egg.
Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Ha i en rund, godt smurt form.
Skrell og kutt rabarbraen i små biter.
Bland sammen rabarbra, sukker og potetmel, og legg over røren.
Under stekingen, vil rabarbraen synke ned i kaka.
Stekes på midterste rille ved 175°C i ca 75 minutter.
Her ble rabarbrakaken servert til middagsgjestene våre i ettermiddag. Aller helst skulle den vært inntatt utendørs, under bjørketrærnes luftige kroner, men det får bli senere på sommeren. Jeg fant litt rabarbra i fryseren da jeg ryddet forleden dag også, så det er ikke umulig at smaksopplevelsen kan gjentas, bare den dumme tuneflua forsvinner. For rabarbraen i hagen, den skal få hvile frem til neste sommer, slik at den kanskje kommer litt sterkere tilbake. Den stammer jo faktisk helt tilbake fra oldemor – bestefars mamma – sin hage, så vi må jo stelle pent med den.
Har du rabarbra å høste?
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?
One Comment
Pingback: