Oppskrifter

Oppskrift: Sjokoladepannacotta

Sjokoladepannacotta er utrolig enkelt å lage, og utrolig godt! Sjokoladepannacotta er dessuten som med sjokolade forøvrig; du vil bare ha mer og mer! På søndag er det jo morsdag, og vil du gjøre litt ekstra krus på mor, så kan du jo lage sjokoladepannacotta til henne? Er du selv mor, kan du jo gi oppskriften videre til mann eller barn. Eventuelt unne deg selv litt ekstra, og lage den kvelden i forveien. Når du da lukker opp kjøleskapdøra søndag morgen, kan du late som at du blir kjempeoverrasket!

Enkel oppskrift på sjokoladepannacotta

Oppskriften får du her, og det går så raskt og enkelt, at den eneste unnskyldningen jeg kan komme på for ikke å lage sjokoladepannacotta, måtte være kaloriene. Men hei! Det er fortsatt vinter, jo.

Sjokoladepannacotta

2 plater gelatin
5 dl kremfløte
4 ss sukker
200 gram kokesjokolade

Legg gelatinen i kaldt vann i minst fem minutter.

Ha kremfløten og sukkeret i en kjele, og la det koke opp under omrøring.
Husk at fløte svir seg lett, så det er ikke tiden for å ligge på latsiden.

Når kremfløten har kokt opp, tar du kjelen av platen.
Brekk kokesjokoladen i biter og ha i den varme fløten.
Rør ut til sjokoladen har smeltet.

Klem vannet av gelatinen, og tilsett sjokoladeblandingen.
Rør ut til gelatinen er helt oppløst.

Ha over i små porsjonsglass eller en passende serveringsbolle.
Settes kaldt til sjokoladepannacottaen har stivnet (4-6 timer).
Serveres med friske bær, litt revet sjokolade og en klatt med krem.

Enkel oppskrift på sjokoladepannacotta

Ønsker du en sjokoladepannacotta med enda mer smak,
kan du tilsette en klunk med kaffelikør eller litt appelsinjuice.

Så enkelt og så godt!

Oppskriften fant jeg i et ukeblad for mange år siden. Jeg husker ikke lenger hvilket; jeg har bare en avskrift i kokeboken min. Hos oss bruker vi ofte sjokoladepannacotta som hverdagsdessert, siden den er så enkel og rask å lage. På bursdager er den selvskreven etter middag!

Enkel oppskrift på sjokoladepannacotta

Når morsdagen kommer på søndag, er faktisk husmora helt hjemme alene, så det blir neppe noen som overrasker meg med sjokoladepannacotta på sengekanten. Men, jeg kan jo lage den selv? Og apropos mammaer, i morgen er det noen som trenger litt ekstra moderlig omsorg her på Fjellborg. Titt innom, så skal du få se hvem.

Vil du ha oppskriften på sjokoladepannacotta i en utskriftsvennlig PDF-fil, kan du trykke HER.

Vi blogges!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics