Festuke ved veis ende
Det er søndag kveld, og bak oss legger vi ei skikkelig festuke. Vi blar i albumet og ser festuka i bilder.
På’n igjen
Mandag morgen skal jeg innrømme at det var tungt å komme i gang. Vi våknet til et iskaldt hus, med ferien fortsatt klart i minne og en haug av gjøremål på lista.
I slik en stund er det én ting å gjøre: Legge i ovnen og så komme seg i gang.
Jeg begynte med å vekke surdeigsstarteren. Den hadde også hatt ferie.
Siden var det bare å komme seg videre på gjøremålslista.
Selv om selve festen har vært i helga, med en snart tolvåring i hus, så har liksom hele uka vært ei festuke siden flere og flere viktige oppgaver før vinteren har blitt fullført.
Selv noe så smått som at purreløken har kommet i hus har vært verdt et hurra, for det ligger en smakfull ingrediens til mange deilige retter i fryseren nå – helt ureist!
Festuke i matveien
Det har i det hele tatt vært ei festuke i matveien denne uka. Jeg jubler jo litt, når to kilo gulrøtter med passelig ugrei form blir til tre deilige gulrotkaker!
Nå ligger de i fryseren, på lur til en passende anledning. Jeg tipper den første dukker opp om drøye to uker; da skal vi slakte grisene og trenger litt å styrke oss på sammen med kaffi’n mellom slagene.
Også honningen var omsider tappeklar denne uka. Apropos fest! Det er en dag vi har ventet lenge på, kan jeg fortelle. Deilig, passelig rørt sommerhonning.
Hele 180 glass tappet vi, og jeg må alltid klype meg litt i armen når tappejobben er gjort. Tenk at jeg, sammen med biene, har produsert så fin mat!
Sommerhonningen har vi til salgs.
Se HER for mer informasjon
Og når vi snakker om ei festuke i matveien, så kommer vi heller ikke utenom de benløse fuglene, altså. Ukas beste middag!
De benløse fuglene var denne ukas Prosjekt Henriette.
Les mer og få oppskrift HER
Finale i festuka
Ja, det har vært ei festuke. Kanskje særlig fordi mye av tiden har gått med til festforberedelser før veslekælls tolvårsdag.
Han fyller ikke før på onsdag, men feiringen har vi tatt i helga, tre dager til ende.
Å forberede til fest er mye arbeid, men utrolig koselig.
Ta del i kulissene HER
Vi har konsumert pinlig store mengder av både godterier og kaker.
Vi følte det som om vi trillet ut av høstferien, og det føles som om vi triller enda!
Helgas festligheter har liksom blitt selve finalen på ei fin festuke. Nå har uka absolutt hatt sin del av hverdager, men det er med et jubelbrus jeg har fullført en del oppgaver – om så bare for meg selv.
Ikke alt er en selvfølge. Verken å få påbegynt eller og fullført. Jeg skal innrømme at jeg er rimelig pumpa i kveld etter ei uke med mye indre stress, men vi kom vel i mål med alt. Mat er høstet, konservert og lagret. Bursdag er feiret, og jammen fikk jeg ikke byttet ut sommerblomstene i kassa mi med noe mer passende for årstiden også:
Ei fin festuke er ved veis ende, og i morra er det på’n igjen. Den er proppfull med aktiviteter på Fjellborg, men jeg gleder meg til alt, for det er de tingene jeg liker best å holde på med. Bli med, da!
Vi hørs plutselig – hei så lenge!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg