Oppskrift: Koppkake
Koppkake, ja. Det er antakelig det farligste du har blitt introdusert for i løpet av hele uka. Enten kommer du til å være kjempeglad for at du har kommet over oppskriften, eller så kommer du aldri til å tilgi meg. Koppkaka er nemlig farlig god – og enda verre: den er farlig enkel!
En mikrobølgeovn og en reklamepause er nesten alt du trenger.
Fra det øyeblikket du kjenner at du har lyst på noe, og til du sitter med en fiks ferdig kake i koppen, går det bare noen minutter. Det utvikler seg imidlertid til et litt sånn hat-/elskforhold over tid, men trikset er i grunnen bare å ikke ha kokesjokolade tilgjengelig. Men, åh! Nei, finn en kopp og sett i gang:
Koppkake
1 passe stor kopp
30 gram margarin
35 gram mørk kokesjokolade
2 ss sterk kaffe
20 gram sukker
30 gram mel
1 klype bakepulver
1 lite egg
Smelt margarinen. Brekk sjokoladen i biter og la den smelte i den varme margarinen.
Når sjokoladen er smeltet, tilsett kaffen og rør ut.
Rør inn sukkeret.
Jeg bruker jo gjerne hjemmelaget vaniljesukker der jeg kan,
og bytter som regel ut vanlig sukker med det i stedet.
Alternativt kan du tilsette en kvart teskje av vanlig vaniljesukker
dersom du har lyst på et hint av vanilje i kaka.
Rør inn mel og bakebulver, og visp inn egget til slutt.
Egget virker som hevemiddel, så størrelsen på egget
kan påvirke størrelsen på kaka.
Alle ingrediensene kan blandes rett i koppen.
Også margarinen kan smeltes i koppen;
bare ha den noen sekunder i mikrobølgeovnen.
Nå kommer den delen som påvirkes av mikrobølgeovnen din og størrelsen på koppen,
så de følgende tider er bare veiledende. Du må nesten prøve deg frem litt.
Tidene oppgitt her, er basert på vår mikrobølgeovn når den står på full effekt.
Sett koppkaka i mikrobølgeovnen.
Varm i 30 sekunder.
Ta ut, rør om.
Sett koppkaka på nytt i mikrobølgeovnen.
Varm i 25 sekunder.
Ta ut. Ferdig!
Kjernen skal være flytende, så den serveres varm, og gjerne med en klump iskrem til. Har du lyst på hjemmelaget iskrem, kan du jo prøve denne oppskriften? Den er like enkel og like god som koppkake, og passer perfekt sammen med den. Vil du ha en koppkake med litt ekstra, kan du jo tilsette en spiseskje hakkede mandler eller nøtter?
Koppkake, også kjent som mug cake, finnes i utallige varianter. Jeg husker ikke lenger hvor jeg ble tipset om dette geniale påfunnet, men oppskriften over er tilpasset vår smak og gane. Den er enkel og rask, og er perfekt når du har lyst på noe godt du ikke har. Eller som dessert. Eller når du får uventet besøk. Eller du plutselig har noe å feire, men ingenting å feire det med. Eller. Eller. Spis og kos deg!
Vi blogges!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?
3 Comments
Abelone
Koppkake har jeg lenge tenkt arket skulle forsøke. Takk for påminnelsen, tror jammen jeg skal gjøre alvor av det snart!
Husmora
Det er ikke noe å lure på engang 😀 Passer fint at det er helg nå da 😉 Kos deg!
Nina
Har prøvd mange koppkaker men aldri opplevd å spise opp hele. Alle har blitt så svampete. Så tusen takk for oppskriften på denne! Så syyyyykt god! Og ikke svampete i det hele tatt