Tips og ideer

Lag et fint vaffelfat

Vaffeldagen nærmer seg. I dag skal jeg vise deg hvordan du kan lage et fint vaffelfat du vil få masse skryt for.

Alltid tid for vafler

Her på Fjellborg er vi ille glad i vafler. Kanskje særlig veslebonden og jeg, og vi er nok arvelig belastet på farssiden min. Der er det vafler i alle ledd!

Vi har ikke mindre enn fire vaffeljern her i huset! Det ene skal jeg ikke påberope meg eierskap for, men det er godt ivaretatt med eierens viten og vilje. Alle jern til sitt bruk!

Favorittjernet er nok i alle fall det som brukes på bålet. Bålvafler er jo det aller beste! Rykende varme og ferske, rett fra jernet.

Men, når det stekes vafler inne på kjøkkenet, så er det alltid hyggelig å lage et fint vaffelfat som alle kan forsyne seg fra. Jeg har opp gjennom årene fått masse skryt for vaffelfatet mitt, og i dag tenkte jeg å vise deg hvordan du kan lage et vaffelfat likt mitt.

Først må du selvsagt steke vaflene.

Oppskrift finner du HER

Lag et fint vaffelfat

Når du skal lage et fint vaffelfat må du aller først dele vaflene i passende størrelser. Hvordan du deler dem, kommer selvsagt an på jernet du har.

  • Fire hjerter: Del på midten
  • Fem hjerter: I deler à to og tre hjerter
  • Seks hjerter: I deler à to eller tre hjerter

Finn fram det fatet du vil bruke. Størrelsen spiller mindre rolle så lenge det er rundt. Begynn så med å legge vaflene i ytterkant på fatet, med ett hjertes overlapp hele veien.

Lag et fint vaffelfat: Start med å legge vafler ytterst på fatet

Når du kommer til det siste hjertet, smetter du den delen som liksom blir til overs i ringen under det første hjertet du la der.

Lag et fint vaffelfat ved å slutte ringen av vafler ved å legge den siste vaffelen under den første.

Slik slutter du ringen.

Vafler

I neste runde gjentar du mønsteret fra den første. Når du kommer til det siste hjertet i ringen, smetter du det innunder det første som i stad.

Vafler

Fortsett helt til fatet er fullt.

Vafler

I den innerste ringen vil hjertene nesten stå litt opp som i en knopp.

Lag et fint vaffelfat ved å slutte ringen av vafler ved å legge den siste vaffelen under den første.

Avslutt vaffeloppsatsen med en siste vaffel som du liksom ruller som til et kremmerhus og plasserer i midten.

Lag et fint vaffelfat

Velbekomme!

Ofte når du lager et fint vaffelfat som dette, så hender det at det blir noen vafler til overs.

Er det ikke for mange, kan du dele dem som resten og legge dem innunder den første ringen. Alternativt kan du også etterfylle fatet etter som det tømmes.

Nå vet du hvordan det lages, vaffelfatet som jeg alltid får så mye skryt for. Det er veldig enkelt, og blir veldig fint.

Lag et fint vaffelfat

Så, da er det vel bare å lage ei røre og steke vafler? Vaffeldagen er tross alt på mandag allerede. Det er for festdag å regne her hos oss! Er du glad i vafler?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

  • Annika

    Tack för att du visade hur man gör den fina våffeltårtan!
    Nu blev jag sugen vill jag lova…
    Det blir att grädda många i morgon på jobbet (förskolan) till alla glada barn :D!
    Ha en bra Våffeldag!
    Annika

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics