Melkefri pannacotta – oppskrift
Husbonden har bursdag i dag, og da er det klart det må dessert til! I anledning dagen serverte jeg en melkefri pannacotta, og her får du oppskriften.
Hipp, hipp hurra
I dag er turen kommet til husbonden hva bursdager gjelder. Han fyller 38 år i dag, og selv om selve feiringen må vente til onsdag, så har vi selvsagt gjort litt krus på ham i dag likevel. I alle fall så langt vi rakk!
Hverdag er hverdag enten det er bursdag eller ei. Den mest opptatte av alle i dag var kanskje husbonden selv, men vi fikk nå både spist litt dessert og overrakt ham bursdagsgaven fra oss i familien. Det er da noe, selv om han selv har vært opptatt med jobb hele dagen og kona stakk på møte i birøkterlaget da kvelden kom og han endelig hadde litt tid.
Og apropos dessert; jeg lagde en enkel, melkefri pannacotta. Den falt i smak hos alle, både den med og de uten kumelkproteinallergi. Derfor tenkte jeg å dele den her på bloggen. Ikke for at det har så mye med sjølberging å gjøre, kanskje, men fordi 1) fest på en hverdag er noe jeg kjemper hardt for og 2) det samme gjør jeg for desserter. Dessuten er jeg opptatt av å vise hvor enkelt det er å lage et melkefritt alternativ for dem som ikke kan spise melkeholdige produkter.
Ja, hva er egentlig greia med dessert?
Jeg forteller HER
Her kommer’n:
Melkefri pannacotta
Du trenger
5 dl Gryr matfløyel
½ vaniljestang
4 ss sukker
2 plater gelatin
Slik lager du melkefri pannacotta
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Skrap frøene av vaniljestangen og ha frø og stang i en kjele sammen med matfløyelen og sukker. Gi det hele et oppkok under stadig omrøring.
Klem vannet av gelatinplatene og rør ut i matfløyelblandingen. Fisk opp vaniljestangen og hell over i porsjonsglass eller en stor bolle.
Sett kjølig i 4-6 timer. Pynt gjerne med friske bær før servering om du har noen, eller en liten (melkefri) sjokoladeknupp.
Et lite mai-tips
Melkefri pannacotta gjør seg også fint i en 17.mai-dessert. Lag aller først rød gelé som du lar stivne. Lag deretter melkefri pannacotta som beskrevet over og ha den over geleen. La også pannacottaen stivne før du lager blå gelé og har over til sist. Da får du en fin, lagdelt 17.mai-dessert i rødt, hvitt og blått som kan spises av alle. Enkel å lage, enkel å ta med.
Da gjenstår det bare å si velbekomme, da?
Jeg har tidligere delt en oppskrift på sjokoladepannacotta. Nydelig, fyldig og farlig god.
Du finner den HER
Vi hørs plutselig – hei så lenge!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg