Syltede granskudd

Har du smakt syltede granskudd før?

Syltede granskudd

Det er et spennende og litt annerledes innslag på matbordet; enkelt å lage, og med god holdbarhet. Oppbevaringsglasset kan jo pyntes opp eller ned, alt etter hva du skal gjøre med det, være seg til hjemmebruk eller som en gave. Kveldens vertinne blir garantert imponert, om du overrekker henne et glass med en hjemmelaget delikatesse.

Syltede granskudd

Vask og steriliser glass i ønsket størrelse.
Fyll dem helt opp med granskudd.

Syltede granskudd

Kok opp lake bestående av følgende ingredienser:

1 del eddik
2 deler sukker
3 deler vann

Hell laken over granskuddene, sett lokk på, snu glassene og avkjøl.
La granskuddene stå noen dager i laken, før du spiser, slik at smaken setter seg skikkelig.
Lagres kjølig.

Syltede granskudd

Når du heller laken over granskuddene, vil de pakke seg sammen. Du kan derfor fylle glasset temmelig fullt med skudd, uten at det gjør noe. Jeg har avmålt litt etter hva jeg har syntes har vært passende porsjoner, ut fra tidligere erfaringer. Skulle du få syltelake til overs, kan du helle den på lufttette flasker, og spare til siden. Bare gi den et nytt oppkok, så er den god som ny.

Bruksområde

Syltede granskudd har samme bruksområde som sylteagurk, og smaker godt på pålegg.
De kan også brukes til vilt, og smaker godt til gryteretten.

Hjemmelaget leverpostei

Her hos oss presenteres de gjerne sammen med leverposteien vår, som vi har laget på lever fra egne griser.
En uslåelig kombinasjon!

Hjemmelaget leverposteiSyltede granskudd

I skrivende stund står en stor kjele med sirup til koking på kjøkkenet her. Da veslekæll hadde smakt på gårsdagens produksjon, var han snar til å bestemme at her måtte det lages mer! Dette var gode saker, syntes han! Det sa jeg meg i grunnen enig i, særlig etter å ha funnet et nytt bruksområde for den som allerede har blitt en ny favoritt. Er du nysgjerrig? Titt innom i morgen, da vel? Da skal vi koke granskuddsirup! Men nå: En brødskive med hjemmelaget leverpostei og syltede granskudd på til kvelds.

Hjemmelaget leverpostei syltede granskudd

Ha en fin lørdag!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *