Menneskefolket

På Fjellborg bor en mer eller mindre velfungerende familie på fire. Og Ulf.

Vi setter stor pris på om dere som kjenner oss, lar være å bruke (særlig) barnas fulle navn i forbindelse med Hverdagen på Fjellborg.

 

Husmora (også kjent som Bustenellik)

Husmora BustenellikDenne sidens administrator og skribent. 29 år gammel fulltidshusmor og hjemmeværende mamma. Fjellborg er Husmoras barndsomshjem, og her er hennes hjerte fortapt. I Flåklypas Ludvig, har hun en brother from another mother, og hun trives best i utkantstrøk, noe som passer bra når hun bor der hun bor. Lettere fjern, og med en sterk teoretisk tilnærming til det meste kan ting ofte ta litt tid (i hvertfall i planleggingsfasen), men så er hun da også rasende god på Excel. Nærsynt, dog med sans for detaljer. Kan nok fremstå som en husmor av det gode, gamle slaget, men går slettes ikke av veien for verken Toro eller Grandiosa når muligheten byr seg. Tilby henne en god kopp kaffe, og du har en venn for livet.

 

Husbonden

HusbondenHusbonden er 30 år gammel, og akseptert innflytter i bygda. Om husbonden kan mangt og meget sies, men folks førsteinntrykk er som regel «oj så høy du er!». Det er forsåvidt korrekt observert også, dét, med mannens to strake meter fra storetå til isse. Av yrke er han tømrer, og med det som bakgrunn, er han en skikkelig handymann. Til tross for trælete hender og alt for små forklær, prøver han seg gjerne frem på kjøkkenet når lysten er der, og det er den stort sett så lenge han ikke må belemres med rydningsarbeidet i etterkant. En friluftslivets mann, som trives absolutt best når han kan være ute og arbe’.

 

Veslekæll

VeslekællFamiliens førstefødte, og den omsorgsfulle storebroren. Veslekæll er fem år, og en fin liten fyr. Med både hode og hjerte på rette plass, gir han oss mang en god samtale, og ingen er så flink til å komme med en kompliment til rette tid som ham. Han er lurer på det meste, og vet alt (det er i hvertfall det han sier). Veslekæll er dessuten familiens desidert mest løsningsorienterte, og han finner ut av det meste. (Muligens fordi han vet alt?) Han har sin faste følgesvenn i Ulf, en tynnslitt stakkar i både utseende og – etter alt å dømme – nerver. Ulf er etter hvert blitt hele familiens kjeledegge, og drar vi et sted, drar Ulf dit også.

 

Veslebonden

Veslebonden International traktorFamiliens lillebror og eneste B-menneske. Han har én interesse her i livet: Traktor! Det er det eneste det dreier seg om fra tidlig morgen til sene kveld, og gjerne litt midt på natten også dersom anledningen bryr seg. Han har selvutnevnt førsterett på mammas fang, men foretrekker fremfor alt å trille på traktorene sine. På ingen måte kresen i matveien, og foretrekker indisk fremfor noe annet; jo sterkere, jo bedre! Horisonten er imidlertid ikke like bred hva samtaleemner angår, men holder du deg til landbruksmaskiner, kan både du og veslebonden være underholdt i timevis. Fendt, New Holland, John Deer og Valtra er sikre temaer.