Hønsemøkk,  Pip-pip,  Vår på Fjellborg

En overdose søthet

Er dere klare for en liten overdose søthet?
For sjekk disse små, gule dunballene, da!

Kyllinger kurv lohman orpington

Natt til lørdag klekket de første små.
Ni små kyllinger, av tretten egg.

Kyllinger lohman orpington

Én hadde ikke nok krefter til å komme seg hele veien ut,
og døde underveis. Tre døde før klekking.

Kylling orpington lohman mix

Ja, og én døde i går ettermiddag.
Til tross for litt ekstra stell og sukkervann, var den ikke sterk nok.
Trist, men noe vi desverre bare må regne med.
Survival of the fittest. Enkelt og brutalt.

Kyllinger lohman orpington kurv

De åtte andre løper rundt i et bur på kjøkkenet.

Kyllinger lohman orpington

Allerede syns vi de har vokst, og etter at de har fått være med veslekællen i barnehagen på onsdag, flytter de ut på «låven». Kanskje. Vi syns de søte, små pipelydene deres er så innmari koselige! Veslebonden er stadig borte og hilser på «ko-ko», og deler gladelig av påskeegget sitt, og husbonden og jeg må nok også innrømme at vi syns det er litt stas. Det er ikke fritt for at mer enn én kylling har fått bli med på TV-kvelden når ungene har vært lagt.

Kylling på kjøkkenet lohman orpington

Flere av dem ser ut til å ha brunlige toner, og det blir spennende etter hvert som de får fjør. Pappa Alfons Olsson er jo brun, og det var omtrent likt fordelt mellom hvite og brune mammahøner, så vi er spent på hvordan mixen blir. Ikke minst fordi hanen er av rasen Orpington, og hønene av Lohman. Enn så lenge er de uansett gule, og så søte at vi er helt forelsket. Vi gleder oss til å følge utviklingen fra kyllinger til høner og haner, og dere skal selvfølgelig få bli med underveis.

 Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics