Lunsjsnurrer

Se der var du, jo!

Er du klar til å fylle fryseren med litt lunsjgodt til late sommerdager? Bilturen? En regnværsdag?

Lunsjsnurrer oppskrift fylt kringle

Oppskriften er opprinnelig tiltenkt fylt kringle, men så syns jeg det er så mye enklere å bare rote frem noen snurrer fra fyrseren, i stedet for hele kringlebiter, så da har det blitt til lunsjsnurrer i stedet. Oppskriften er som følger:

Lunsjsnurrer

400 gram hvetemel
1 dl sammalt hvete
100 gram margarin
½ ts salt
2½ dl melk
50 gram gjær

Smelt margarinen, tilsett melken og varm opp væsken til den holder rett i underkant av 40 grader.
Rør ut gjæren i den lunkne væsken, og bland sammen med melet og saltet.
Elt det sammen til en smidig deig, og la det heve til dobbelt størrelse.

Lunsjsnurrer oppskrift fylt kringle

Kjevle ut deigen til et stort rektangel (à la «kringlestørrelse»),
og fordel jevnt utover deigen

150 gram gulost
100 gram purreløk
200 gram kokt skinke

Rull deigen stramt sammen på langsiden, og klem godt rundt den. Da får du færre lufthull i baksten, og mest mulig kompakte snurrer. Skjær deigpølsa i 2-3 cm tykke stykker, og sett på stekebrett med fyllet opp. La snurrene etterheve i tjue minutter, strø litt ost eller legg en osteskive på hver av dem, og stek dem midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter. De er ferdige når kantene har fått en gyllenbrun farge, og osten er smeltet.

Lunsjsnurrer oppskrift fylt kringle

Ekstra godt smaker de varme, med litt salat og en lett dressing ved siden av, men de er også gode kalde, og uten tilbehør. Putt dem i fryseren og spar dem til en dag du har lyst på noe ekstra, eller servér dem til middag. Lettvint og godt, og uten altfor mye innsats. Fyllet kan du jo dessuten også variere? Hva med ost, pølse og paprika? Ost og krydderurter? Pølse og bacon? Valget er ditt.

Lunsjsnurrer oppskrift fylt kringle

Bon appétit!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *