Oppskrift på eplemos

Syltetøy er en evig favoritt når bordet dekkes med brødmat her på Fjellborg. Rørte bær, kokt syltetøy, marmelade, mos; variantene er mange, og glass og frysetøy tømmes i en rasende fart. Særlig eplemosen forsvinner fort ut av matboden vår, og er en soleklar favoritt i familien. Ikke minst ble det satt stor pris på av de som fikk et glass eller to av oss til jul i fjor, så i år har vi passet på å lage ekstra mye. Den følelsen når det bare står ett enslig glass igjen av favorittsyltetøyet i matboden, er nemlig ikke særlig oppløftende.

Hjemmelaget eplemos

Har du også lyst på eplemos? Det er slettes ikke vanskelig, og har du lyst til å imponere litt under helgefrokosten eller på en helt vanlig hverdag, er det bare å finne frem noen epler og øvrige ingredienser. Oppskriften får du her:

Fjellborgs Eplemos

 1 kg epler
250 gram sukker
½ pose syltepulver

Skrell eplene og skjær dem i biter. Ha eplene over i en kjele, og kok opp over middels varme.
Rør om av og til så de ikke svir seg.

Eplene vil etter hvert gå i oppløsning.Hjelp gjerne til med en stavmikser,
alt ettersom hvor klumpete du ønsker at eplemosen skal være.

Hjemmelaget eplemos

Bland sukker og syltepulver etter anvisning på syltepulverpakken, og tilsett under omrøring. Epler er ganske søtt i seg selv, så det kan være lurt å prøve seg litt frem med sukkeret så det ikke blir altfor søtt. Ønsker du tykkere mos, tilsetter du mer syltepulver. Det gjør nemlig at syltetøyet tykner.

Hjemmelaget eplemos

Gi eplemosen et raskt oppkok, før du tar kjelen av platen og har mosen over på rene, steriliserte glass.
Sett på lokk og la dem avkjøle med bunnen opp.

Hjemmelaget eplemos

Siden eplemosen nå er hermetisert, har de temmelig lang holdbarhet, men så får vi se, da?
Hvor lenge får det stå i fred? Bon appétit!

For tips om valg av emballasje trykk HER, og for å lese mer om sterilisering kan du trykke HER.

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *